Dwarsfluitles Groningen.jpg
dwarsfluitles in groningen

Dwarsfluitles bij VRIJDAG

Wil je dwarsfluit leren spelen? Of met je dwarsfluit samenspelen in een ensemble of orkest? Stap dan binnen bij VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen. Onze professionele docenten dagen je uit om muzikaal het beste uit jezelf te halen. Plezier en samen muziek maken vormen bij ons de basis.

Dwarsfluit

De dwarsfluit is één van de oudste instrumenten. Al in de oertijd blies men op botjes met gaatjes. Later ontdekte men het maken van fluiten van bamboe.

Rond 1700 ontstond de eerste dwarsfluit die lijkt op het huidige instrument. Deze was van hout, eerst zonder en later met kleppen. Rond 1830 maakte de Duitser Theobald Boehm de moderne dwarsfluit. Hij ontwierp een fluit met een speciaal kleppensysteem dat de bespeler nog meer mogelijkheden gaf om virtuoos te kunnen spelen.

De moderne dwarsfluit is meestal van metaal gemaakt. Bij dit instrument moet je over het mondstuk heen blazen om een toon te vormen. Een dwarsfluit wordt dwars aan de lippen gezet en wordt bij het spelen naar rechts gehouden.

Kinderen van 7-10 jaar starten met les binnen een muziekpakket of een route, bijvoorbeeld Muziek Instap. Kijk voor meer info op bijvrijdag.nl/muziek-voor-kinderen!

Bij VRIJDAG speel je dwarsfluit binnen het Muziekpakket. Met dit pakket mag je gratis en onbeperkt meedoen aan alle bands, ensembles, combo's, koren en orkesten binnen VRIJDAG, gebruik maken van onze oefenruimtes en podia en deelnemen aan de LABweek.

  • Voor alle leeftijden en elk niveau
  • Les van een ervaren docent (15, 20 of 30 minuten per week)
  • Onbeperkt samenspelen in bands, ensembles, combo's, koren en orkesten
  • Gratis gebruik van oefenruimtes en presenteren op onze podia en de LABweek
Heb je een vraag?

Verplicht veld