dwarsfluitles in groningen

Dwarsfluitles bij VRIJDAG

Wil je dwarsfluit leren spelen? Of met je dwarsfluit samenspelen in een ensemble of orkest? Stap dan binnen bij VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen. Onze professionele docenten dagen je uit om muzikaal het beste uit jezelf te halen. Plezier en samen muziek maken vormen bij ons de basis.

Dwarsfluit

De dwarsfluit is één van de oudste instrumenten. Al in de oertijd blies men op botjes met gaatjes. Later ontdekte men het maken van fluiten van bamboe.

Rond 1700 ontstond de eerste dwarsfluit die lijkt op het huidige instrument. Deze was van hout, eerst zonder en later met kleppen. Rond 1830 maakte de Duitser Theobald Boehm de moderne dwarsfluit. Hij ontwierp een fluit met een speciaal kleppensysteem dat de bespeler nog meer mogelijkheden gaf om virtuoos te kunnen spelen.

De moderne dwarsfluit is meestal van metaal gemaakt. Bij dit instrument moet je over het mondstuk heen blazen om een toon te vormen. Een dwarsfluit wordt dwars aan de lippen gezet en wordt bij het spelen naar rechts gehouden.

Heb je een vraag?

Verplicht veld