Accordeon

Accordeon

INSCHRIJVEN
Liever eerst even proberen? Mail naar doen@bijvrijdag.nl voor een proefles!

Met een accordeon heb je altijd je eigen orkest bij je! Met één hand speel je op de toetsen de melodie, met je andere bedien je de knoppen voor de begeleiding. Om geluid voort te kunnen brengen heeft een accordeon lucht nodig, die geef je door de balg te bewegen; als een soort in- en uitademen. De accordeon is een veelzijdig instrument, geschikt voor vele muziekstijlen: van jazz en pop tot volksmuziek en tango.  

Wil je accordeon leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les op een leuke en gedegen manier en als je wil kun je meespelen in ons accordeonorkest.  

De dagen en tijden waarop je les krijgt stem je af met je docent. 

Theo Bodewits

accordeon

Wim Lever

Docent Accordeon

"Doe zoveel mogelijk wat je leuk vindt en volg je gevoel!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukste vind ik het contact met collega's en leerlingen... Steeds weer nieuwe dingen bedenken en zo op maat lesgeven op alle niveaus. Ook de sfeer vind ik fijn.

Trots op!

Op mijn leerlingen en de ontwikkeling die ze doormaken.

Favorieten

Tja, dat vind ik een lastige... Iemand te noemen zonder anderen tekort te doen. Iedere kunstenaar/musicus heeft zijn eigen kwaliteiten. Toen ik studeerde was Mogens Ellegaard uit Denemarken, een van de nestors van het moderne accordeon, zeker een voorbeeld voor mij omdat mede door zijn werk er veel originele literatuur en pedagogisch materiaal voor accordeon is geschreven. Verder luister ik graag verschillende muziekstijlen, van klassiek tot jazz en volksmuziek.

Opleiding

Mijn opleiding begon aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij Egbert Spelde. Na mijn eindexamen in 1993 kreeg ik een beurs van het Andrea Elkenbracht Fonds om verder te studeren bij Stefan Hussong in Trossingen, Duitsland.

Meer

Naarst mijn werk bij VRIJDAG geef ik les aan de Carl von Ossietzky universiteit in Oldenburg, Duitsland en bij De Kubus in Lelystad. Daarnaast werk ik regelmatig als freelance musicus mee aan concerten met hedendaagse en klassieke muziek.

Docent Accordeon, Speciaal onderwijs en Kindercursussen

"Fat babies have no pride but that's okay. Who needs pride?" - Lyle Lovett

Lesgeven bij VRIJDAG

Mijn doel is kinderen en mensen enthousiast maken voor muziek en hen uitdagen zich te ontwikkelen.

Trots op!

Ik ben trots op mijn leerlingen die jaarlijks een ontwikkeling doormaken en dat we voor veel leerlingen uit het speciaal onderwijs een hoogtepunt in hun week zijn.

Favorieten 

Mijn top drie: Vrouw en gezin, erwtensoep en fietsen.

Opleiding

Conservatorium Groningen, accordeon en koordirectie. 

Meer

Samenspelen met anderen is altijd leuk. Ik speel daarom in de Klezmer groep Klezmer&Co en samen met mijn vrouw vorm ik Duo wet.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld