Fotograferen met losse flitsers

Fotograferen met losse flitsers

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
30 nov 2021 19:30 - 22:00 dinsdag Walstraat 34 4 90,00

Strobistfotografie is de verzamelnaam voor het creatief werken met opzet- of reportageflitsers. Je gebruikt hierbij je flitsers los van je camera en meestal in combinatie met bestaand licht. Het basisidee is dat je foto's aanzienlijk verbeteren wanneer je ervoor zorgt dat je niet rechtstreeks op je onderwerp flitst.

De lessen beginnen met theorie, die je vervolgens met je eigen camera in praktijk gaat brengen. Je leert met meerdere flitsers werken, in verschillende opstellingen, en al doende krijg je inzicht in hoe je je flitsers kunt aansturen met transmitters. Na afloop van de opnames besteden we ook aandacht aan hoe je foto’s kunt nabewerken. Er is veel ruimte voor oefening en persoonlijke aandacht.

Een voorwaarde voor deze cursus is dat je over een spiegelreflexcamera beschikt en enige basistechniek kan toepassen. Heb je losse opzetflitsers? Neem ze dan mee. Er zijn uiteraard ook flitsers in de studio aanwezig.

Henny Stern

Henny Stern houdt ervan om in zijn cursussen mensen te leren ‘schilderen met licht’ en te laten merken dat fotografie een mooie manier is om jezelf te leren kennen.

Meer weten over Henny en de cursussen die hij geeft?

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld