Fotograferen met losse flitsers

Fotograferen met losse flitsers

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
09 apr 2021 19:15 - 21:45 vrijdag Walstraat 34 4 90,00

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan kun je voor de lessen die komen te vervallen restitutie aanvragen.

Strobist is een veelgebruikte verzamelnaam voor het creatief werken met opzet/reportageflitsers. Je gebruikt hierbij je opzetflitsers los van je camera en meestal in combinatie met het bestaande licht.

Het basisidee is dat je foto's aanzienlijk verbeteren wanneer je ervoor zorgt dat je flitser niet rechtstreeks op je onderwerp flitst.

De lessen beginnen met theorie, die je met je eigen camera in praktijk gaat brengen. Je leert met meerdere flitsers (die je los bij je camera kan kopen) werken. We gaan met verschillende opstellingen, sets werken en al doende krijg je inzicht in hoe je je flitsers kunt aansturen met transmitters. Na afloop van de opnames besteden we ook aandacht aan hoe je foto’s kunt nabewerken. Er is ruimte in de lessen voor oefening en persoonlijke aandacht.

Voorwaarde voor deze cursus is dat je een spiegelreflexcamera hebt en de basis van de cameratechniek kunt toepassen. Heb je losse opsteekflitsers? Neem ze dan mee. Er zijn flitsers aanwezig.

Henny Stern

Docent Fotografie

"Fotografie, een mooie manier om jezelf te leren kennen!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik vind het leuk als ik zie dat leerlingen plezier hebben met fotografie met de kennis die ze hebben opgedaan. En natuurlijk mooi om te zien als het fotowerk tijdens de cursus sterk verbeterd is.

Trots op!

Ik ben trots op Isookgaaf.nl, dat zijn cursisten die op pad gaan en die samen een website hebben gemaakt.

Favorieten

Grote voorbeelden van me zijn de drie fotografen Anton Corbijn, Marc Lagrange en James Nachtwey. Van Anton Corbijn vind ik het schitterend hoe hij bekende mensen op beeld krijgt met best wel gekke eigen ideeën, de manier van afwerking van hem is perfect. In de oorlogsfotografie van James Nachtwey ben ik onder de indruk van zijn manier van werken en de keuzes van beelden die hij maakt. De fantasy-portretfotografie en locatiefotografie van Marc Lagrange tenslotte heeft een heel eigen sfeer en is heel mooi afgewerkt.

Opleiding

Fotovakschool en diverse workshops.

Meer

Ik doe veel foto opdrachten, geef les op de Hanze hogeschool en de Foto Academie en geef in mijn studio workshops. Voorbeelden van mijn opdrachtgevers zijn bijvoorbeeld Yamaha motors Europe waarvoor ik de brochure fotografie doe en de introductie van nieuwe motorfietsen, Macna Splash Design waar ik voor de catalogus motorkleding fotografeer en Harly-Davidson waarvoor ik productfotografie doe en de introductie van nieuwe motorfietsen fotografeer. Ook werk ik veel voor motor tijdschriften in binnen- en buitenland.

https://www.hennybstern.com/

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld