Fotograferen met losse flitsers

Fotograferen met losse flitsers

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
30 nov 2021 19:30 - 22:00 dinsdag Walstraat 34 4 90,00

Strobistfotografie is de verzamelnaam voor het creatief werken met opzet- of reportageflitsers. Je gebruikt hierbij je flitsers los van je camera en meestal in combinatie met bestaand licht. Het basisidee is dat je foto's aanzienlijk verbeteren wanneer je ervoor zorgt dat je niet rechtstreeks op je onderwerp flitst.

De lessen beginnen met theorie, die je vervolgens met je eigen camera in praktijk gaat brengen. Je leert met meerdere flitsers werken, in verschillende opstellingen, en al doende krijg je inzicht in hoe je je flitsers kunt aansturen met transmitters. Na afloop van de opnames besteden we ook aandacht aan hoe je foto’s kunt nabewerken. Er is veel ruimte voor oefening en persoonlijke aandacht.

Een voorwaarde voor deze cursus is dat je over een spiegelreflexcamera beschikt en enige basistechniek kan toepassen. Heb je losse opzetflitsers? Neem ze dan mee. Er zijn uiteraard ook flitsers in de studio aanwezig.

Henny Stern

Docent Fotografie

"Fotografie, een mooie manier om jezelf te leren kennen!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik vind het leuk als ik zie dat leerlingen plezier hebben met fotografie met de kennis die ze hebben opgedaan. En natuurlijk mooi om te zien als het fotowerk tijdens de cursus sterk verbeterd is.

Trots op!

Ik ben trots op Isookgaaf.nl, dat zijn cursisten die op pad gaan en die samen een website hebben gemaakt.

Favorieten

Grote voorbeelden van me zijn de drie fotografen Anton Corbijn, Marc Lagrange en James Nachtwey. Van Anton Corbijn vind ik het schitterend hoe hij bekende mensen op beeld krijgt met best wel gekke eigen ideeën, de manier van afwerking van hem is perfect. In de oorlogsfotografie van James Nachtwey ben ik onder de indruk van zijn manier van werken en de keuzes van beelden die hij maakt. De fantasy-portretfotografie en locatiefotografie van Marc Lagrange tenslotte heeft een heel eigen sfeer en is heel mooi afgewerkt.

Opleiding

Fotovakschool en diverse workshops.

Meer

Ik doe veel foto opdrachten, geef les op de Hanze hogeschool en de Foto Academie en geef in mijn studio workshops. Voorbeelden van mijn opdrachtgevers zijn bijvoorbeeld Yamaha motors Europe waarvoor ik de brochure fotografie doe en de introductie van nieuwe motorfietsen, Macna Splash Design waar ik voor de catalogus motorkleding fotografeer en Harly-Davidson waarvoor ik productfotografie doe en de introductie van nieuwe motorfietsen fotografeer. Ook werk ik veel voor motor tijdschriften in binnen- en buitenland.

https://www.hennybstern.com/

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld