Route 10-12 jaar: BELEVEN (dinsdag)

Route 10-12 jaar: BELEVEN (dinsdag)

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
14 sep 2021 15:30 - 17:30 dinsdag Noorderbuitensingel 11 33 365,00

Binnen deze route maak je samen met andere kinderen een voorstelling. Samenwerking en spelplezier staan voorop. Je leert verhalen vertellen, acteren en krijgt inzicht in wat er allemaal komt kijken bij het maken van een theaterproductie. Ook heeft filosofie een plek in deze cursus. We duiken in de belevingswereld van anderen en je leert hoe je personages ontwikkelt.

Het hele seizoen bestaat uit 33 lessen, verdeeld over twee blokken. We beginnen met het maken van een Griekse tragedie en laten ons hierbij inspireren door een verhaal uit de Griekse mythologie. In de tweede helft van de route gaan we een samenwerking aan met beeldend muziektheatergezelschap Het Houten Huis. We bezoeken samen hun voorstelling en gaan in gesprek met de spelers en makers om vervolgens een eigen theatrale vertaling van deze voorstelling te maken. Kom jij het beleven?

Lianne Karel

Anniek Akkerman

Actrice en poppenspeler Lianne Karel houdt er van om samen iets te creëren wat er eerder nog niet was en daarna ook weer vervliegt. Ze laat zich graag verrassen door scènes die haar cursisten verzinnen of hoe ze een opdracht interpreteren.

Meer weten over Lianne en de cursussen die zij geeft?

Wat voor Anniek Akkerman theater interessant maakt is de verhouding tussen de performer en de toeschouwer. Ze geniet ervan om haar cursisten te begeleiden bij het creatieve proces van spelen en maken.

Meer weten over Anniek en de cursussen die zij geeft?

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld