Route 14-15 jaar: EXPERIMENTEREN

Route 14-15 jaar: EXPERIMENTEREN (maandag)

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
13 sep 2021 16:30 - 18:30 maandag Noorderbuitensingel 11 32 354,00

Hoe bouw je een scène op? Hoe maak je een scène spannend, zonder tekst? We beginnen deze route met een blok Basistechnieken. Hierin wordt veel aandacht besteed aan improvisatie en samenspel, waarin jij als speler centraal staat.

Vervolgens gaan we experimenteren met verschillende speelstijlen. We werken iedere week vanuit een andere speelstijl. Welke stijl past bij jou? Is dat soap, absurdisme of juist realistisch theater?

In de tweede helft van het jaar wordt er aan de hand van een gezamenlijk gekozen speelstijl een voorstelling gemaakt. Tijdens dit maakproces word je niet alleen als acteur uitgedaagd, maar ook als theatermaker. De voorstelling speelt eind van het seizoen in ons eigen theater.

In aanloop naar het Jonge Harten Theaterfestival in november 2021 bezoeken we de voorstelling Trojan Wars in de Stadsschouwburg. Vervolgens gaan we samen in één dag een eigen presentatie maken, geïnspireerd op deze voorstelling. En het mooie is: die spelen we voor elkaar op bijzondere plekken in de schouwburg: in de serre, in het theatercafé, of…

Aike Vogelzang

Hannegijs Jonker

Maris de Jong

Lianne Karel

Aike Vogelzang vindt het met name belangrijk dat er in zijn lessen een veilige sfeer heerst,  waar zijn cursisten zich kunnen ontplooien en bewust worden van hun kracht en talent.

Meer weten over Aike en de cursussen die hij geeft?

Hannegijs Jonker houdt van theater in bijzondere, nieuwe, onverwachte vormen. Ze onderzoekt met haar leerlingen nieuwe werkelijkheden en de wereld aan mogelijkheden die daar te vinden is.

Meer weten over Hannegijs en de cursussen die zij geeft?

Theaterdocent Maris de Jong vindt het heerlijk om les te geven, omdat er in een groep altijd unieke situaties ontstaan. Ze vindt een heleboel dingen interessant en speelt graag in op het moment, en op de ideeën van de groep. Altijd op haar eigen vrolijke en energieke wijze.

Meer weten over Maris en de cursussen die zij geeft?

Actrice en poppenspeler Lianne Karel houdt er van om samen iets te creëren wat er eerder nog niet was en daarna ook weer vervliegt. Ze laat zich graag verrassen door scènes die haar cursisten verzinnen of hoe ze een opdracht interpreteren.

Meer weten over Lianne en de cursussen die zij geeft?

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld