Route 16-20 jaar: ACTEREN

Route 16-20 jaar: ACTEREN

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
14 sep 2021 18:30 - 20:30 dinsdag Noorderbuitensingel 11 32 354,00

Ben jij nieuwsgierig en hou je van toneelspelen? Dan is deze route zeker iets voor jou. Verschillende facetten van het acteren komen aan bod; fysiek spel, tekst, improvisatie, maken en presenteren.

We beginnen met een blok acteerlessen. Daarna werken we vanuit een inspiratiebron: dit kan een artiest zijn of een tentoonstelling die we samen bezoeken, dat blijft nog even geheim. In het tweede blok sta jij centraal; wie ben je, waar sta je voor, wat is je verhaal? Na een blok Tekst en Spel, ga je vervolgens theater maken en sluit je af met een voorstelling in ons eigen theater.

Deze route is geschikt voor beginnende én ervaren spelers. Het seizoen bestaat uit 32 lessen. Je krijgt te maken met verschillende vakdocenten, die je uitdagen om het beste uit jezelf te halen. Je zult versteld staan van je kwaliteiten!

Zoals ieder seizoen gaan we ook dit jaar een samenwerking aan met het Jonge Harten Theaterfestival. We bezoeken samen een voorstelling, gaan in gesprek met de makers, om vervolgens met hen aan de slag te gaan op de theatervloer. Het resultaat hiervan is te zien tijdens het festival.

Rozan Vergeer

Aike Vogelzang

Hannah de Vries

Jorrit Boonstra

Jorrit Boonstra

Rozan Vergeer zat jaren geleden zelf op de Jeugdtheaterschool bij VRIJDAG en nu geeft ze er les. Drama betekent in het Grieks: ik doe. Ze stimuleert haar leerlingen om hun doel op het toneel actief na te streven en te denken ín de rol, niet over de rol. Wat wil je personage?

Meer weten over Rozan en de cursussen die zij geeft?

Aike Vogelzang vindt het met name belangrijk dat er in zijn lessen een veilige sfeer heerst,  waar zijn cursisten zich kunnen ontplooien en bewust worden van hun kracht en talent.

Meer weten over Aike en de cursussen die hij geeft?

Hannah de Vries werkt graag met kinderen, vanwege hun fantasie en vindingrijkheid. Ze begint vaak met een idee, waarmee ze haar leerlingen laat improviseren op de vloer. Dat levert altijd unieke, grappige en ontroerende spelsituaties op.

Meer weten over Hannah en de cursussen die zij geeft?

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld