Theater jongeren Groningen.jpg
theater voor jongeren

Theater voor jongeren

Voor de leeftijden 12 tot en met 15 jaar zijn er twee routes te volgen. In de route Uitdagen (12-13 jaar) vormen spelplezier en ambacht de basis. Plezier maak je door samen te spelen met anderen. Je daagt de ander uit en verrast daarmee jezelf en de ander. Je doet dingen waarvan je niet wist dat je ze in je had. Zo komen samenspel, elementair spel en fysiek spel aanbod.

De route Experimenteren (14-15 jaar) biedt verschillende vormen van toneelspelen. We spreken je verbeelding, fantasie, nieuwsgierigheid, overtuiging en passie aan en leren je zó te spelen dat het publiek aan je lippen hangt. In twee verschillende lesblokken werk je aan spel met verschillende theatermakers.

Voor de leeftijden 16 tot en met 20 jaar zijn er twee routes die je kunt volgen: Maken en Acteren.

In de route Maken speel je in een voorstelling. Je ervaart hoe het is om zelf een theaterproductie te maken, van concept tot uitvoering. Binnen deze route werk je samen met professionele theatermakers die je uitdagen om je grenzen te verleggen. Je ontdekt je identiteit als speler en leert je talenten te ontwikkelen en in te zetten. Wil je graag werken met muziektheater? Dan is meespelen in de voorstelling van Loes Nuijten een goede optie.

Wil je meer leren over masker technieken en verschillende personages van Commedia dell’arte? Dan is de voorstelling die Rozan Vergeer met kostuumontwerper Gerda Schepers gaat maken geschikt.

De route Acteren is een verdiepingsprogramma waarin je je als speler verder kunt ontwikkelen. Hierin wordt aandacht gegeven aan improvisatie, tekstbehandeling en fysiek spel.

Voor beide routes geldt: jij staat centraal! We horen dus graag waar jij boos, pisnijdig, verdrietig, bang, nieuwsgierig of juist zielsgelukkig van wordt.

Heb je een vraag?

Verplicht veld