Theater voor jongeren
Online voorstelling Namaaksel

Theater voor jongeren

Wil je leren acteren en ontdekken wat je kan? Dan biedt VRIJDAG uitdagende cursussen en projecten!

Binnen alle jongerentheaterroutes maak je een voorstelling die speelt tijdens het jongerenweekend in ons eigen theater of als de omstandigheden het nog niet toelaten, werken we naar een andersoortige theatrale productie toe (wat dacht je van een voorstelling via zoom of een ramenexpositie?). We bezoeken ieder seizoen samen een voorstelling tijdens het Jonge Harten Festival en werken met een maker van het festival aan een bijzonder theaterproject op locatie.  

In de route Uitdagen (12/13 jaar) komen samenspel, improvisatie, werken met stem en beweging aan bod. Ontdekken welke speelstijl het beste bij jou past doe je tijdens de route Experimenteren (14/15 jaar). Ook zijn er in deze route veel verschillende spellessen te volgen.

Voor beginnende en ervaren spelers tussen de 16 en 20 jaar bieden we twee routes aan; Acteren en Maken. De route Acteren is een route waarin je verschillende facetten van acteren, maken en presenteren leert kennen. In de route Maken ligt de focus op jouw makerschap en maak je een eigen theaterproductie onder leiding van een theatermaker.

De Introductiecursus biedt een mooie kennismaking om te kijken of theater iets voor je is. Ontdek wat je kan en vooral wat je wilt! Volg je al een route bij VRIJDAG, maar zoek je meer uitdaging en verdieping? Kortom, heb je een passie voor theater en wil je meer, meer, meer? Schrijf je dan in voor de Theater Plus route van VRIJDAG!

Onze routes en cursussen

Heb je een vraag?

Verplicht veld