Theater jongeren Groningen.jpg
theater voor jongeren

Theater voor jongeren

Wil je leren acteren en ontdekken wat je kan? Dan biedt VRIJDAG uitdagende cursussen en projecten!

In de route Uitdagen (12/13 jaar) breng je een bezoek aan de voorstelling Trojan Wars. Vanuit die voorstelling maak je een live visual album die gepresenteerd zal worden in de Stadsschouwburg Groningen! In de lessen komen improvisatie, spelen met stem, beweging en film aan bod.

Ontdekken welke speelstijl het beste bij jou past doe je tijdens de route Experimenteren (14/15 jaar). Je onderzoekt verschillende theaterstijlen en bezoekt samen voorstellingen. Ook doe je mee aan een theaterproject binnen het bekende Jonge Harten Theaterfestival!

Voor beginnende en ervaren spelers tussen de 16 en 20 jaar bieden we de route Acteren aan. Een route waarin je verschillende facetten van acteren, maken en presenteren leert kennen. In de route Maken (16 t/m 20 jaar) ligt de focus op jouw makerschap en maak je twee voorstellingen onder leiding van een theatermaker. En in de route Improviseren (16 t/m 25 jaar) proef je een jaar lang vrijheid en spelplezier.

De Introductiecursus biedt een mooie kennismaking om te kijken of theater iets voor je is. Ontdek wat je kan en vooral wat je wil! Heb je een passie voor theater en wil je meer, meer, meer? Schrijf je dan in voor de route Theater Talent van VRIJDAG!

Nieuw is dit seizoen het programma Kunstkanjers voor jongeren uit het Voortgezet Speciaal Onderwijs.

Onze routes en cursussen

Heb je een vraag?

Verplicht veld