thumbnail.jpg Zoom.jpg
Met kunst en cultuur samen de crisis door
Tijdelijke KultuurCentrale
coronavirus-covid-19.jpg
VRIJDAG gesloten ivm coronavirus covid-19
Meer weten?
Hannelore.png

VRIJDAG in de Buurt

Het project VRIJDAG in de Buurt wil kunst en cultuur aanwakkeren in de wijken, buurten en dorpen van Groningen. Zodat Groningen nog leuker wordt om in te wonen. VRIJDAG in de Buurt wil ervoor zorgen dat alle bewoners van de wijken van Groningen mee kunnen doen aan kunst en cultuur. Dus ook mensen die het misschien niet kunnen betalen, mensen die denken dat cultuur niet voor hen is, mensen die de stap niet durven te zetten of nooit geprikkeld zijn om iets te doen met cultuur.

Kunst en cultuur ervaren en maken heeft tal van positieve effecten op mensen en op de samenleving. We zetten in op leefbaarheid en verbinding en bieden alle inwoners een grotere kans om gelukkig te worden.

Meer nieuws uit de Buurt

Ben jij benieuwd wat er allemaal in de wijken gebeurd? Bekijk het in ons nieuwsoverzicht!

Cultuurcoach als aanjager in de wijken


De cultuurcoaches van VRIJDAG zijn professionals met een hart voor cultuur. Zij brengen mensen en organisaties bij elkaar. Binnen de wijken en daarbuiten. De cultuurcoach probeert wijkbewoners te verleiden om  nieuwe dingen uit te proberen op het gebied van kunst en cultuur en zal de vele talenten in de wijk een podium geven! VRIJDAG ondersteunt hen waar nodig.

Onze missie

Met het project VRIJDAG in de Buurt willen we kunst en cultuur aanwakkeren in de wijken, buurten en dorpen van Groningen. We betrekken met name mensen, die niet vanzelfsprekend in aanraking komen met cultuur. Bijvoorbeeld omdat ze het niet kunnen betalen, omdat ze denken dat cultuur niet voor hen is, omdat ze de stap niet durven zetten of omdat ze überhaupt nooit geprikkeld zijn om iets te doen met cultuur.

Lees meer over onze Missie & Visie.

banner website.png (1)
OOGtv: VRIJDAG in de Buurt
Hannelore.png
Docu
foto video website.png
Kick-off VRIJDAG in de Buurt

Meer weten?

GG.png (1)

Download het overzicht van subsidies van gemeenten, provincie en fondsen.

Video door Arno Cupédo.

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld