coronavirus-covid-19.jpg
VRIJDAG gesloten ivm coronavirus covid-19
Meer weten?
thumbnail.jpg Hannelore.png

VRIJDAG in de Buurt

In verband met het coronavirus covid-19 is VRIJDAG gesloten van zaterdag 14 maart tot maandag 1 juni. Alle activiteiten in onze gebouwen, zoals cursussen en voorstellingen, gaan niet door. Meer weten? 👉 Lees verder...

Nieuws uit de Buurt

Ben jij benieuwd wat er allemaal in de wijken gebeurd? Bekijk het in ons nieuwsoverzicht!

Het project VRIJDAG in de Buurt wil kunst en cultuur aanwakkeren in de wijken, buurten en dorpen van Groningen. Zodat Groningen nog leuker wordt om in te wonen. VRIJDAG in de Buurt wil ervoor zorgen dat alle bewoners van de wijken van Groningen mee kunnen doen aan kunst en cultuur. Dus ook mensen die het misschien niet kunnen betalen, mensen die denken dat cultuur niet voor hen is, mensen die de stap niet durven te zetten of nooit geprikkeld zijn om iets te doen met cultuur.

Kunst en cultuur ervaren en maken heeft tal van positieve effecten op mensen en op de samenleving. We zetten in op leefbaarheid en verbinding en bieden alle inwoners een grotere kans om gelukkig te worden.

Cultuurcoach als aanjager

De cultuurcoaches van VRIJDAG zijn professionals met een hart voor cultuur. Zij brengen mensen en organisaties bij elkaar. Binnen de wijken en daarbuiten. De cultuurcoach probeert wijkbewoners te verleiden om  nieuwe dingen uit te proberen op het gebied van kunst en cultuur en zal de vele talenten in de wijk een podium geven! VRIJDAG ondersteunt hen waar nodig. 

Onze missie

Met het project VRIJDAG in de Buurt willen we kunst en cultuur aanwakkeren in de wijken, buurten en dorpen van Groningen. We betrekken met name mensen, die niet vanzelfsprekend in aanraking komen met cultuur. Bijvoorbeeld omdat ze het niet kunnen betalen, omdat ze denken dat cultuur niet voor hen is, omdat ze de stap niet durven zetten of omdat ze überhaupt nooit geprikkeld zijn om iets te doen met cultuur.

Lees meer over onze Missie & Visie.

banner website.png (1)
OOGtv: VRIJDAG in de Buurt
Hannelore.png
Docu
Flashmob Lewenborg.jpg
Flashmob Lewenborg
Bekijk de foto's
Wijklied Lewenborg.jpg
Wijklied Lewenborg
Bekijk de foto's
foto video website.png
Kick-off VRIJDAG in de Buurt

VRIJDAG in de Buurt nieuws

Cultuurcafé Oosterparkwijk

Een plek om elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan over hoe we kunnen samenwerken in de Oosterparkwijk. Woensdagavond 29 januari bij Bie de Buuf. 

Meezingcafé Korrewegwijk

Elke twee vrijdag van de maand samen zingen in de Korrewegwijk! Jong en oud zingen samen tussen 19.30 - 21.00 uur van smartlap tot de Rolling Stones! De Hamrikheem wordt omgetoverd tot Meezingcafé. Kom je ook meezingen? 

GG.png (1)

Download het overzicht van subsidies van gemeenten, provincie en fondsen.

Video door Arno Cupédo.

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld