thumbnail.jpg

VRIJDAG in de Buurt

Mensen worden altijd blij wanneer ze mee mogen doen aan cultuur. En die blijdschap vangen we met VRIJDAG in de Buurt en verzamelen we in de schatkist die de wijk is. Die schatkist vullen we steeds weer aan met nieuwe schatten, zodat er steeds een beetje meer glans uit naar buiten komt wanneer hij open gaat...

Onze missie

Met het programma VRIJDAG in de buurt ontsluiten we cultuurparticipatie in de volle breedte voor alle bewoners van de wijken van Groningen. We betrekken met name mensen, die niet vanzelfsprekend in aanraking komen met cultuur. Bijvoorbeeld omdat ze het niet kunnen betalen, omdat ze denken dat cultuur niet voor hen is, omdat ze de stap niet durven zetten of omdat ze überhaupt nooit geprikkeld zijn om iets te doen met cultuur.

Lees meer over onze Missie & Visie.

Cultuurcoach als aanjager

Hoe gaan we te werk? Onze cultuurcoaches zijn professionals met een hart voor cultuur. Zij jagen aan, verbinden en inspireren. VRIJDAG ondersteunt hen waar nodig.

Samen maken we zo van Groningen een nóg fijnere stad om in te wonen!

Meer weten?

Cultuurcoaches

Magda in de Korrewegwijk

Ik woon al 26 jaar in de Korrewegwijk samen met mijn partner. Ik participeerde lange tijd in de de bewonersorganisatie en sinds 8 jaar ben ik (vrijwillig) voorzitter van het Floreshuis. Als cultuuraanjager wil ik aansluiten bij alle bewonersinitiatieven en middels kunst en cultuur verbindingen leggen. Heb je ideeën, plannen, vragen, wil je meedenken, bel of mail me - dan gaan we aan de slag!

 

Flashmob Lewenborg.jpg
flashmob Lewenborg
Wijklied Lewenborg.jpg
Wijklied Lewenborg