Accordeonorkest voor gevorderden 12-99 jaar

Accordeonorkest voor gevorderden 12-99 jaar

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
13 sep 2021 20:00 - 21:30 maandag Sint Jansstraat 7 36 360,00

Accordeonorkest Arcade is een orkest voor gevorderde accordeonisten vanaf 12 jaar. Het orkest speelt klassieke werken, maar ook wereldmuziek en moderne hits.

In de repetities, die plaats vinden in de Concertzaal van VRIJDAG, wordt aandacht besteed aan speeltechniek en wat er allemaal bij komt kijken om samen te spelen.

Als je twijfelt of je al goed genoeg speelt voor het orkest, neem dan contact op met de docent.

Theo Bodewits

Docent Accordeon

"Doe zoveel mogelijk wat je leuk vindt en volg je gevoel!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukste vind ik het contact met collega's en leerlingen... Steeds weer nieuwe dingen bedenken en zo op maat lesgeven op alle niveaus. Ook de sfeer vind ik fijn.

Trots op!

Op mijn leerlingen en de ontwikkeling die ze doormaken.

Favorieten

Tja, dat vind ik een lastige... Iemand te noemen zonder anderen tekort te doen. Iedere kunstenaar/musicus heeft zijn eigen kwaliteiten. Toen ik studeerde was Mogens Ellegaard uit Denemarken, een van de nestors van het moderne accordeon, zeker een voorbeeld voor mij omdat mede door zijn werk er veel originele literatuur en pedagogisch materiaal voor accordeon is geschreven. Verder luister ik graag verschillende muziekstijlen, van klassiek tot jazz en volksmuziek.

Opleiding

Mijn opleiding begon aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij Egbert Spelde. Na mijn eindexamen in 1993 kreeg ik een beurs van het Andrea Elkenbracht Fonds om verder te studeren bij Stefan Hussong in Trossingen, Duitsland.

Meer

Naarst mijn werk bij VRIJDAG geef ik les aan de Carl von Ossietzky universiteit in Oldenburg, Duitsland en bij De Kubus in Lelystad. Daarnaast werk ik regelmatig als freelance musicus mee aan concerten met hedendaagse en klassieke muziek.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld