Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Portret in de studio

Wachtlijst

Lijkt het je leuk om portretten te schieten? Dat kan bij VRIJDAG. Deze cursus leert je stap voor stap alles over het fotograferen van modellen

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
30 jan. 2024 19:30 - 22:00 Dinsdag Walstraat 34 Gegeven door: Cees van Alten 100,- Dit is de totaalprijs. Stroom je later in? Dan betaal je alleen de resterende lessen. Wachtlijst

We leren kijken naar het model en omgaan met licht: zowel natuurlijk licht als licht in studio-omstandigheden. En hoe verhoud je je tot je model? Hoe leg je je gevoel in de foto?

Je wordt in de cursus individueel begeleid, maar de werkbesprekingen doen we groepsgewijs; door regelmatig elkaars werk te bekijken ontwikkel je steeds meer je eigen stijl van fotografie.

Enige ervaring met fotograferen en kennis van de camera is vereist.

Docenten

Docenten: Cees van Alten

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

  • 16-99jr
  • Tip!

Fashion: Recycle je eigen kleding

Wil jij leren ontdekken wat er mogelijk is met bestaande kledingstukken, materialen en accessoires? Mixen en matchen én ook nog iets leren? Kom dan meedoen met deze naaiworkshop!

Ontwerpen in hout: Nieuw leven

Wil jij graag (leren) ontwerpen in hout, en dat combineren met iets wat er al is? Niet alleen nieuw werk creëren, maar juist ook met aandacht voor objecten die er al zijn? Dat kan bij VRIJDAG.

Tekenen en schilderen: Ideeënwerkplaats

Hoe kun je de 1001 ideeën in jezelf aan de oppervlakte toveren om geïnspireerd met iets nieuws aan de slag te kunnen?

  • 21-99jr

Modeatelier

Hou je van kleding en zou je meer willen doen met mode? Dat kan bij VRIJDAG. Tijdens de cursus leer je ook nog eens over duurzame fashion.

De magie van tekenen

Ga op spelende en onderzoekende wijze op verkenningstocht langs verschillende manieren van het tekenen!

Textiel: prints en patronen (zeef)drukken

Prints, patronen, strepen, stippen… word jij al enthousiast? In deze cursus kun je helemaal los met het drukken van prints en patronen op textiel!

Painting: From light to paint

In this course, you will learn to paint by observing light. The lessons are taught in English.

Houtdrukken

Wil je alles leren over houtdrukken en het gutsen? Dat kan bij VRIJDAG. De begeleiding is individueel en gericht op de ontwikkeling van je eigen stijl en creatieve aanpak.

Batik- en zijde-schildertechnieken

Een cursus vol kleur en experiment, met oude technieken uit Japan, Indonesië en Afrika.

Drukwerk op dinsdag: Diverse technieken

Wil je aan de slag met verschillende materialen en druktechnieken? Dat kan bij VRIJDAG. Spelenderwijs krijg je de verschillende druktechnieken onder de knie.

  • 18-99jr

E-textiles

Naast werken met licht kan je textiel ook combineren met motoren, magneten, sensoren en nog veel meer. Met wat begeleiding kan je vaak veel meer dan je denkt!

Tekenen, iedereen kan het! (vervolg)

Heb je al eens kennisgemaakt met de basistechnieken van tekenen, en ben je enthousiast? Dan is deze cursus iets voor jou!