Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Kies je cursus

Plusproject kinderen

8-12 jaar

Volg je theaterles en wil je meer? Of wil je kort en intensief kennismaken met theater bij VRIJDAG? Doe dan mee aan een Plusproject!

Startdatum Tijd Dag Locatie Aantal lessen Prijs  
29 okt. 2022 10:00 - 17:00 Za/Zo Noorderbuitensingel 11 2 30,- Inschrijven
11 feb. 2023 10:00 - 17:00 Za/Zo Noorderbuitensingel 11 2 30,- Inschrijven
11 feb. 2023 10:00 - 17:00 Za/Zo Noorderbuitensingel 11 2 30,- Inschrijven

De Plusprojecten zijn er voor iedereen die les bij ons volgt en meer wil, of voor diegenen die kort en intensief kennis willen maken met theater bij VRIJDAG. De Plusprojecten zijn theaterprojecten die eenmalig plaatsvinden in een weekend en steeds in het teken staan van een ander thema binnen het vakgebied van theater. Ben je ouder dan 12 jaar? Er zijn ook Plusprojecten voor jongeren.

Shakespeare in 1 weekend (29 & 30 oktober)

Dit weekend maak en speel je de bekende Shakespeare-voorstelling Romeo en Julia. De zaterdag staat in het teken van spelen, scènes maken, attributen verzamelen en kostuums uitzoeken, oftewel: samen spelen en theater maken onder leiding van een regisseur. De zondag gaan we repeteren tot de laatste minuut en dan gaan we: Romeo en Julia in 20 minuten voor publiek in ons eigen VRIJDAG Prinsentheater!

Weekendcollectief (11 & 12 februari)

Werk één weekend samen als een echt theatergezelschap. Dit weekend werk je met theatervormgever Mieke den Braber en met een theatermaker. Mieke deed de vormgeving voor talloze voorstellingen en festivals en is ook bedreven in theater maken. Samen met Mieke en een theatermaker ga je dit weekend als collectief aan de slag om binnen één weekend tot een voorstelling te komen. Deze speel je zondag voor je eigen publiek in ons VRIJDAG Prinsentheater.

N.t.b. (11 & 12 maart)

Dit Plusproject wordt later bekend gemaakt.

Docenten

Anniek Akkerman

Anniek Akkerman is theaterdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Anniek? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Mieke den Braber

Mieke den Braber is theaterdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Mieke? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Yvonne van Ginneken

Yvonne van Ginneken is theaterdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Yvonne? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Ontdek nog meer

 • 12-18jr

Plusproject jongeren

Volg je theaterles en wil je meer? Of wil je kort en intensief kennismaken met theater bij VRIJDAG? Doe dan mee aan een Plusproject!

 • 5-7jr

Route Fantaseren

De wereld is magisch. Zeker voor kinderen van 5 tot 7 jaar. Zij leven in een wereld waarin alles mogelijk is. Aansluitend op hun belevingswereld gaan we samen de vloer op en ervaren we hoe ver onze fantasie ons brengt.

 • 8-9jr

Route Verbeelden

Iets verzinnen kunnen we allemaal. Maar wat zou er gebeuren als we die verzinsels gebruiken om theater te maken?

 • 10-12jr

Route Beleven

Leer verhalen vertellen, acteren en krijg inzicht wat er allemaal komt kijken bij het maken van een echte theaterproductie.

 • 4-12jr

Vrije inloop muziek beeldend theater

Muziek, theater en beeldende kunst

 • Uitverkocht

Van tekst naar vloer

Zelf theaterteksten schrijven door middel van unieke opdrachten en deze vervolgens theatraal maken. Ga jij de uitdaging aan?

Voorstelling maken

In deze cursus maak je in 8 lessen een voorstelling onder leiding van een theaterdocent en een scenograaf (theatervormgever).

 • Wachtlijst

Spelen met script

Een cursus in het teken van spielerei met theatertekst.

Introductiecursus theater

De introductiecursus theater is de perfecte manier om te kijken of acteren bij je past. Je leert de grondbeginselen van acteren en ondervindt wat er nodig is om geloofwaardig te kunnen spelen.

 • 12-21jr

Introductiecursus theater jongeren

Onderzoeken, uitproberen, samenspelen, groeien, plezier maken, ontdekken wat je kan en wil: de introductiecursus is een perfecte manier om te kijken of acteren bij je past.

 • 12-13jr
 • Uitverkocht

Route Uitdagen

In deze route word je uitgedaagd om te maken! Samen spelen we in een soap en gaan we aan de slag met interdisciplinair theater. We eindigen het seizoen met een voorstelling.

 • 14-15jr
 • Uitverkocht

Route Experimenteren

We beginnen deze route met een blok over basistechnieken. Daarna gaan we spelen met script. In de tweede helft van het jaar maken we samen een voorstelling.