Theater uitdagen.jpg

Route 12-13 jaar: UITDAGEN

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
17 sep 2019 17:00 - 19:00 dinsdag Noorderbuitensingel 11 32 354,00

In de route Uitdagen vormen spelplezier, samenspel en ambachtelijkheid de basis. Je daagt je medespelers uit en verrast hierbij jezelf en de ander. Verschillende aspecten van acteren komen aan bod; improvisatie, stemgebruik, fysiek spel en acteren voor de camera. Ook bezoek je samen theatervoorstellingen, bijvoorbeeld tijdens het Jonge Harten Festival in november. Hieraan is ook een gezamenlijk theaterproject verbonden samen met theatermakers van het Jonge Harten Festival.

In april 2020 breng je een bezoek aan de spectaculaire voorstelling Trojan Wars in de Stadsschouwburg in Groningen. Deze voorstelling wordt gespeeld door het Nationale Theater uit Den Haag. Trojan Wars vertelt het verhaal van de strijd tussen de Grieken en de Trojanen. Wat doet een oorlog met mensen? Hoe ver durf jij te gaan voor je ideaal? Geïnspireerd op dit verhaal, maak je tijdens de lessen een live visueel album! Je sluit het jaar af met een presentatie voor publiek tijdens het jongerenweekend in juni.

Sander Roux

Sander Roux

Erin Stel

Erin Stel

Aike Vogelzang

Aike Vogelzang

Sara Scholten

Sara Scholten

 Diverse docenten

Diverse docenten

Docent Theater

Lesgeven bij VRIJDAG

Nog niet zo lang geleden ontdekte ik zelf de wereld van theater bij de Jeugdtheaterschool. En nu ben ik terug als docent. In mijn lessen staat het onderzoek centraal. We onderzoeken de wereld om ons heen, stellen vragen, zoeken uit hoe het is om iemand anders te spelen en wat die ander dan denkt. Naast spelen vind ik het zelf maken belangrijk. Hierbij leer je je eigen gedachtes vorm te geven in bijvoorbeeld een scene, tekst en of beweging.

Trots op!

Ik ben trots op PLAY, een voorstelling die ik samen met VRIJDAG-docent Sara Scholten heb ontwikkeld. PLAY is een niet zomaar een voorstelling, maar een voorstelling, spel en filosofisch gesprek in één.

Wat betreft VRIJDAG ben ik het meest trots op Het Houten Huis/VRIJDAG-project van 2018. Hierin speelden alle kindergroepen van VRIJDAG van 8-12 jaar in het decor van de voorstelling van Het Houten Huis in Martiniplaza. Het was mooi om te zien hoe na weken oefenen alles samen kwam.

Favorieten

Ik houd ervan als makers de wereld kantelen. En mij de wereld laten zien hoe ik hem nog niet had bekeken. Een paar makers die er voor mij op dit moment uitspringen, zijn theatermaker Jetse Batelaan, film-/seriemakers Brit Marling en Zal Batmanglij en schrijver José Saramago.

Opleiding

Docent Theater aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.

Meer

Ook werk ik bij het Jonge Harten Theaterfestival als educatiemedewerker en jongerenprogrammeur. Daarnaast werk ik als zzp’er bij verschillende instellingen in de stad.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld