Route 8-9 jaar: VERBEELDEN

Route 8-9 jaar: VERBEELDEN

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
15 sep 2021 14:30 - 16:00 woensdag Noorderbuitensingel 11 33 265,00

Iets verzinnen kunnen we allemaal. Maar wat zou er gebeuren als we die verzinsels gebruiken om theater te maken? We nemen je mee de vloer op en zo ontdek je hoe je je eigen fantasie kunt gebruiken. Je onderzoekt al spelend de leukste kanten van acteren. Er wordt tijdens de lessen veel aandacht besteed aan samenspel, improvisatie, fysiek bewustzijn en spelplezier.

In de cursus komen maskers en schimmenspel aan bod, ga je met kunstenaars een echte kunstinstallatie maken en gaan we een avontuur aan met Het Houten Huis. We bezoeken samen een voorstelling van dit beeldend muziektheatergezelschap en gaan in gesprek met de spelers en makers om vervolgens een eigen versie van deze voorstelling te maken. Doe je mee?

Layla Radjab

Gerda Schepers

Erin Stel

Rozan Vergeer

Layla Radjab probeert met haar theaterlessen te bereiken dat iedereen in de groep tenminste één keer ‘flow’ ervaart; dat moment waarop je boven jezelf uitstijgt en niet meer bezig bent met wie je eigenlijk bent of hoort te zijn.

Meer weten over Layla en de cursussen die zij geeft?

Gerda Schepers combineert het allemaal in haar lessen: haar liefde voor kleding, verkleden, andere culturen en theater. Ze houdt ervan om samen met haar cursisten te zoeken naar inspiratie, van elkaar te leren en te experimenteren met verrassende materialen.

Meer weten over Gerda en de cursussen die zij geeft?

In de lessen van Erin Stel staat onderzoek centraal. Kijken, luisteren, vragen stellen, uitzoeken hoe het is om iemand anders te spelen en wat die ander denkt en voelt. En vervolgens bedenken hoe je dat kunt verbeelden.

Meer weten over Erin en de cursussen die zij geeft?

Rozan Vergeer zat jaren geleden zelf op de Jeugdtheaterschool bij VRIJDAG en nu geeft ze er les. Drama betekent in het Grieks: ik doe. Ze stimuleert haar leerlingen om hun doel op het toneel actief na te streven en te denken ín de rol, niet over de rol. Wat wil je personage?

Meer weten over Rozan en de cursussen die zij geeft?

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld