Nieuwe video!

EEN LIEVE GROET MET VLEUGELS 


VRIJDAG in de Buurt wil graag iets doen voor mensen die het leuk vinden om elkaar een creatief hart onder de riem te steken in een tijd waarin we weinig mensen zien. Omdat we in tijden van corona niet altijd fysiek in de buurt kunnen werken, brengen we cultuur heel graag naar de mensen thuis! Zo ontstond de kaartenactie 'Een lieve groet met vleugels'.

De eerste editie

Eind maart 2020 ontvingen leerlingen online of via de scholen en BSO’s iedere maandag t/m juni 2020 een maakopdracht van een docent van  VRIJDAG in de Buurt. Deze opdracht werd door middel van een video uitgelegd. Al knutselend maakten de kinderen een mooie boodschap in de vorm van een kaart voor de ouderen in hun wijk, buurt of dorp. Ze mochten zelf beslissen hoe groot of klein de kaart werd, vertelden verhalen of wilden iets vragen aan de ouderen. Met toestemming van de ouders mochten de kinderen hun naam en adres toevoegen om een kaart terug te ontvangen. 

Elke week vóór vrijdag 17.30 uur konden de kaarten ingeleverd worden bij een centraal inzamelpunt. De kaarten bleven een weekend stilliggen in verband met besmettingsgevaar. Na het weekend werden de kaarten uitgedeeld.   

Decembereditie
In december 2020 bedachten we hoe leuk het zou zijn als jij door je wijk loopt en betoverd wordt door glinsterende vensters met lampjes en een mooie boodschap. Of om verrast te worden met een kunstzinnige kerstkaart of een creatief kerstpakketje van iemand die je helemaal niet kent. We riepen toen opnieuw iedereen op om voor elkaar aan de slag te gaan en zorgden voor nieuwe video's met kerst maakideeën. Zo werd een wandeling door de wijk nog leuker!

En nu?
Nu gaan we gewoon door! Alle video's met maakideeën zijn weer beschikbaar op onze website. Het is nog steeds belangrijk om elkaar mooie boodschappen te sturen. En voor de gelegenheid is zelfs een nieuwe video gemaakt (zie hierboven). Dus maak een kaart, schrijf iets op je raam voor de voorbijgangers of verzin iets anders creatiefs. 

Voor de kaarten of meer informatie kun je terecht bij de cultuurcoach van jouw wijk. Vind hier de contactgegevens. 

We hopen dat veel mensen vol enthousiasme met de opdracht aan de slag gaan. Want alleen zijn doen we samen! 

Heb je een vraag?

Verplicht veld