EEN LIEVE GROET MET VLEUGELS 

Omdat we nu niet fysiek in de buurt kunnen werken, brengen we cultuur heel graag naar de mensen thuis! VRIJDAG in de Buurt wil graag iets doen voor mensen die het leuk vinden om elkaar een creatief hart onder de riem te steken in een tijd waarin we weinig mensen zien. En zo ontstond de kaartenactie 'Een lieve groet met vleugels'. 

De eerste editie

Eind maart 2020 ontvingen leerlingen online of via de scholen en BSO’s iedere maandag t/m juni 2020 een maakopdracht van een docent van  VRIJDAG in de Buurt. Deze opdracht werd door middel van een video uitgelegd. Al knutselend maakten de kinderen een mooie boodschap in de vorm van een kaart voor de ouderen in hun wijk, buurt of dorp. Ze mochten zelf beslissen hoe groot of klein de kaart werd, vertelden verhalen of wilden iets vragen aan de ouderen. Met toestemming van de ouders mochten de kinderen hun naam en adres toevoegen om een kaart terug te ontvangen. 

Elke week vóór vrijdag 17.30 uur konden de kaarten ingeleverd worden bij een centraal inzamelpunt. De kaarten bleven een weekend stilliggen in verband met besmettingsgevaar. Na het weekend werden de kaarten uitgedeeld.   

Decembereditie
Hoe leuk zou het zijn als jij door je wijk loopt en betoverd wordt door glinsterende vensters met lampjes en een mooie boodschap? Of om verrast te worden met een kunstzinnige kerstkaart of een creatief kerstpakketje van iemand die je helemaal niet kent? We riepen iedereen op om voor elkaar aan de slag te gaan! Dat kon je alleen doen maar het kan ook samen. Bijvoorbeeld met je klas, je huisgenoten of de mensen die je begeleidt of verzorgt. 

En nu?
Nu gaan we gewoon door! Want het is nog steeds belangrijk om elkaar mooie boodschappen te sturen. Dus maak een kaart, schrijf iets op je raam voor de voorbijgangers of verzin iets anders creatiefs. Laat het ons weten via de mail en we geven er graag online aandacht aan! 

We hopen dat veel mensen vol enthousiasme met de opdracht aan de slag gaan. Want alleen zijn doen we samen! 

Het team van VRIJDAG in de Buurt wil deze geslaagde actie uitzetten in de hele Gemeente Groningen. We zoeken ​scholen, kinderopvangorganisaties, ouders van kinderen, woonzorgcentra, thuiszorgorganisaties, vrijwilligersorganisatie en andere organisaties om zoveel mogelijk mensen blij te kunnen maken met lieve groeten.

Heb je een vraag?

Verplicht veld