Speelruimte Baby's 6-24 maanden

Speelruimte Baby's 6-24 mnd

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
15 sep 2021 11:15 - 12:45 woensdag Noorderbuitensingel 11 5 75,00

In samenwerking met Stichting Profound Play

Op ontdekkingstocht!

Laat je verrassen en inspireren door de vindingrijkheid van je kind. Tijdens het spel ontdekt je kind wat het allemaal kan, waar het plezier in heeft en hoe het is om samen te spelen met andere kinderen. Terwijl jij als ouder op een vaste plek zit en vooral toekijkt als een onderzoeker, gaat je kind zelf op ontdekkingstocht. De ruimte vormt een eiland dat bestaat uit verschillende materialen en vormen. De veilige klimobjecten en voorwerpen nodigen je kind uit tot zintuiglijk en fantasievol spel. Zo is de speel- en verwondergroep een ontdekkingsreis voor kind én ouder.

Ouderavond

Tijdens elke reeks vindt een ouderavond plaats met ervaringsoefeningen en theoretische achtergrondinformatie over de Speel-en Verwonderruimte. Doe inspiratie en kennis op over hoe je thuis zelf een speleiland voor je kind kunt creëren en het spel van je kind kunt begeleiden. Je wordt als ouder uitgedaagd om zelf opnieuw het schijnbaar bekende te ontdekken.

In deze speel- en verwonderruimte, ontwikkeld door Stichting Profound Play, wordt er gewerkt vanuit de Pikler pedagogiek en de natuurlijke ontwikkeling van spel bij het jonge kind.

Jasmin Hasler

Docent Speelgroep

“Een in spel verdiept kind staat voor mij heel dicht bij de kern van het mens zijn, iets wat we allemaal in ons hebben en wat ons met elkaar verbindt.”

Lesgeven bij VRIJDAG
Ik hou zelf heel erg van spelen. En van het kijken naar het spel en de bewegingen van jonge kinderen. Ik vindt het simpelweg fascinerend. Het lijkt me heel fijn als ouders tijdens de SpeelRuimte vanuit een nieuw perspectief naar hun kinderen kunnen gaan kijken en wellicht dingen gaan ontdekken, die ze thuis nog niet zagen. Dat ze door even weg van het alledaagse te zijn, in alle rust van zijn ontwikkeling mogen genieten en misschien een of ander ingrediënt kunnen oppikken om het autonome spel van hun kind ook thuis nog meer de ruimte te kunnen geven.

Trots op
Dat zo veel jonge kinderen en ouders mijn voorstellingen op heel veel verschillende plekken binnen en buiten Nederland konden komen beleven, van kinderdagverblijven tot stadsschouwburgen. Hoe aanvankelijk gesloten kinderen in mijn voorstellingen tot bloei kwamen. Hoe ouders/begeleiders soms zelfs nieuwe kanten van hun kind zagen. Dat het gelukt is mijn binnenwereld te delen met zoveel mensen. Dat het gelukt is om spelen tot mijn werk te maken.

Favorieten
Ik hou van mensen die een ambacht vervullen. Mensen, die zich met alle aandacht een leven lang verdiepen in hun vak. Mensen, die blijven spelen. Mensen, die de tijd nemen.

Opleiding 
Theatermaker HKU Utrecht, Teatro de los Sentidos Barcelona, Child'Space/Feldenkrais Amsterdam, Pikler Opleiding Amsterdam (sinds 2018)

Meer
Ik ben theatermaakster en maak beeldende, zintuiglijke voorstellingen voor jonge kinderen en hun ouders. Op het moment ben ik als maker verbonden aan het Grand Theatre. Sinds 2019 ben ik artistiek directeur van Stichting Profound Play, een kleinschalige organisatie waarmee ik mijn expertise over kunst en het jonge kind van 0-6 nog verder kan verspreiden door oude en nieuwe voorstellingen te tonen, workshops aan docenten en leidsters te geven, en kunstprojecten op kinderdagverblijven en in kleuterklassen te ontwikkelen.

https://www.jasminhasler.com/

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld