Vrije Muzikanten 7-9 jaar

Vrije Muzikanten 7-9 jaar

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
14 sep 2021 15.45 - 16.45 dinsdag Sint Jansstraat 7 32 200,00

Meedoen? Instromen kan nog steeds! Vanaf 1 februari starten we met blok 3.

Muziek maken zonder noten

Word jij ontzettend blij van muziek en wil je samen met anderen muziek (leren) spelen en maken? Sluit je aan bij de Vrije Muzikanten van VRIJDAG! Je leert hoe je instrumenten kan laten klinken, wat er belangrijk is als je samenspeelt en hoe je zelf spannende muziek componeert.

Bij de Vrije Muzikanten maken we muziek zonder noten. We gaan niet aan de slag met bladmuziek of bestaande liedjes maar we bedenken ter plekke ritmes en melodieën. Iedereen in de groep is dirigent, componist én muzikant in één!

We gaan improviseren, samenwerken, presenteren, luisteren, lachen en experimenteren met van alles waar geluid in zit. Ook werken we niet stijl- of genre gebonden. Op deze manier leer je gevoel te krijgen voor ritme, melodieën en muziek te maken met je hoofd, hart en handen.

Heb je al les of speel je al een instrument? Kom dan nieuwe mogelijkheden ontdekken op je eigen of een nieuw instrument. Nog geen ervaring? No worries! Breng je durf, humor en creativiteit in en je zult zien dat je moeiteloos mee kunt spelen. De docenten leren je hoe je verschillende instrumenten kunt gebruiken. Tijdens de lessen staan er verschillende instrumenten voor je klaar: een drumstel, akoestische gitaar, elektrische gitaar, basgitaar, piano, djembés, ukelele, elektronische muziek en allerlei kleine slaginstrumenten. Iedereen kan meedoen op zijn of haar niveau.

Welke muziek krijg jij uit een instrument? 😊

Groepsgrootte

Maximaal 15 personen per groep. De twee docenten/coaches begeleiden de groep en er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht.

Meer lezen over de lesmethode van de Vrije Muzikanten? Bekijk deze pagina.

Edwin Alserda

Edwin Alserda

Jorien Elout

Jorien Elout speelt ukelele en gitaar en houdt van improviseren. Tijdens haar muzieklessen staat ze vaak te dansen en springen tussen haar leerlingen. Wat ze het leukst vindt aan lesgeven, is dat het door de wisselwerking met haar leerlingen altijd anders loopt dan ze bedacht had!

Meer weten over Jorien en de cursussen die zij geeft?

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld