Vrije Muzikanten 9-11 jaar

Vrije Muzikanten 9-11 jaar

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
14 sep 2021 17:00 - 18:00 dinsdag Sint Jansstraat 7 32 200,00

Er zijn nog een paar plekken! We starten zodra er genoeg inschrijvingen zijn.

Vind je muziek maken leuk en heb je zin om samen met anderen nieuwe muziek te ontdekken? Kom dan spelen bij de Vrije Muzikanten! Je leert hoe je instrumenten kan laten klinken, wat er belangrijk is als je samenspeelt en hoe je spannende muziek componeert.

We gaan improviseren, samenwerken, presenteren, luisteren, lachen en experimenteren met van alles dat klinkt. Twee docenten begeleiden de groep muzikanten. Zo kunnen we veel aandacht geven aan ieders muzikale karakter. Samen maak je muziek buiten de lijntjes.

Tijdens de lessen werken we met een vaste backline: drumstel, zang, akoestische gitaar, elektrische gitaar, basgitaar, piano, djembés, ukelele, elektronische muziek en allerlei kleine slag instrumenten.

Ervaren muzikanten en beginners

Heb je al les of speel je al een instrument? Kom dan nieuwe mogelijkheden ontdekken op je instrument. Nog geen ervaring? No worries! Breng je durf, humor en creativiteit in en je zult zien dat je moeiteloos mee kunt spelen.

Deze cursus biedt een waardevolle muzikale ervaring waarin zelfverzekerde, autonome makers zich verder kunnen ontplooien. De cursus is ook goed te combineren met instrumentale lessen, voor meer verdieping op een specifiek instrument. Instromen kan alleen gedurende het eerste blok. Bij succes wordt de cursus in januari opnieuw gestart met een nieuwe groep.

Groepsgrootte: Maximaal 15 personen per groep

Blok 1: Ontdek

Het eerste blok staat in het teken van ontdekken en kennis maken met elkaar en het in kaart brengen van je muzikale achtergronden/interesse en uitvoerende vaardigheden. Er wordt aandacht besteed aan luistervaardigheden, de betekenis van muziek, pulse en ritmische vaardigheden. Het geleerde wordt in samenspel en improvisatie toegepast. Nieuwsgierig? Meld je aan voor het eerste blok en betaal slechts 25 euro!

Blok 2: Bouw

In dit blok leer je meer van de muzikale bouwstenen: melodie, klankkleur, vorm, tempo, dynamiek, ritme, samenklank. Het geleerde wordt in samenspel en improvisatie toegepast.

Blok 3: Vorm

Dit blok ga je met de groep de diepte in. Je leert meer over vorm en harmonie en hoe je een improvisatie door gebruik van contrasten spannend kan maken.

Blok 4: Vertel

Dit laatste blok staat in het teken van de muzikale zeggingskracht, identiteit, eigenaarschap en muzikantschap. De Vrije Muzikanten zijn in dit laatste blok in staat om eigenhandig de geleerde tools en strategieën in te zetten om gezamenlijk te improviseren en te soleren.

 Diverse docenten

Diverse docenten

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld