Vrije Muzikanten
Kies je cursus

Vrije Muzikanten

Vind je muziek maken leuk en heb je zin om samen met anderen nieuwe muziek te ontdekken? Kom dan spelen bij de Vrije Muzikanten! Je leert hoe je instrumenten kan laten klinken, wat er belangrijk is als je samenspeelt en hoe je spannende muziek componeert.

We gaan improviseren, samenwerken, presenteren, luisteren, lachen en experimenteren met van alles dat klinkt. Twee docenten begeleiden de groep muzikanten. Zo kunnen we veel aandacht geven aan ieders muzikale karakter. Samen maak je muziek buiten de lijntjes.

Lesmethode Vrije Muzikanten

De Kobranie-methode is het uitgangspunt voor de cursus Vrije Muzikanten: een muzikale werkvorm die groepen improviserend laat samenspelen. De cursus biedt een waardevolle muzikale ervaring waarin de deelnemers hun muzikale mogelijkheden verbreden en hun eigen creatieve muzikaliteit leren kennen. Vrije Muzikanten is ook goed te combineren met instrumentale lessen, voor meer verdieping op een specifiek instrument.

Blok 1: Ontdek
Het eerste blok staat in het teken van ontdekken en kennismaken met elkaar en het in kaart brengen van je muzikale achtergronden/interesses en uitvoerende vaardigheden. We besteden aandacht aan luistervaardigheden, de betekenis van muziek, pulse en ritmische vaardigheden. Het geleerde wordt in samenspel en improvisatie toegepast.

Blok 2: Bouw
In dit blok leer je meer van de muzikale bouwstenen: melodie, klankkleur, vorm, tempo, dynamiek, ritme, samenklank. Het geleerde wordt in samenspel en improvisatie toegepast.

Blok 3: Vorm
In dit blok ga je met de groep de diepte in. Je leert meer over vorm en harmonie en hoe je een improvisatiespannend kan maken door het gebruik van contrasten.

Blok 4: Vertel
Dit laatste blok staat in het teken van de muzikale zeggingskracht, identiteit, eigenaarschap en muzikantschap. De Vrije Muzikanten voelen zich in het laatste blok comfortabel om op verschillende instrumenten te soleren en improviseren.

Wat een super leuk initiatief om op deze drempelloze manier kinderen kennis te laten maken met muziek. Mijn zoon heeft genoten!

B. Marulanda

Kies je cursus

Heb je een vraag?

Verplicht veld